На път е новият графичен ускорител GeForce GTX 680 S.A.C, производство на ELSA

0
27

ELSA днес допълни гамата си от високопроизводителни графични карти под марката GeForce. Специално за взискателните потребители, разработчикът ще предложи модела GeForce GTX 680 S.A.C, разполагащ с фирменото системно охлаждане Silent Air Cooling, което е използвано и в предишни решения на разработчика. Охладителят е оборудван с алуминиев радиатор, няколко медни топлинни тръби и два вентилатора.

Графичният ускорител е базиран на 28-нанометровия чип GK104 от поколението NVIDIA Kepler, който разполага с 1536 поточни CUDA-процесора, а според чуждестранните източници, ядрото в адаптера работи на препоръчителните скорости от 1006/1058 MHz. GDDR5 видео-паметта е с капацитет от 2048 MB и работи при скорост 6008 MHz. Имайки предвид факта, че картата е с референтни параметри, можем да предположим, че консумацията на електроенергия няма да надвишава 195 вт. Представеният графичен ускорител е със синя печатна платка и пристига с фирменото приложение ELSA GPU Optimizer, а на интерфейсния панел са изведени видео-изходите DVI (x2), DisplayPort и HDMI. Акселераторът ELSA GeForce GTX 680 S.A.C ще се появи на пазара на 8 декември.

Нека да припомним, че в момента ELSA предлага четири варианта на GeForce GTX 680 с 4 GB видео-памет, както и решения с хибридно водно-въздушно охлаждане.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари