fbpx
12.9 C
София

На световния пазар на MRAM паметите се прогнозира стремителен ръст

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията Technavio подготви доклад, анализиращ световния пазар на MRAM – Magnetoresistive Random Access Memory. Анализаторите смятат, че до 2026 г. индустрията ще отчете стремителен ръст, повече от една трета от който ще бъде в Азиатско-тихоокеанския регион (APAC).

Technavio взема предвид различните видове MRAM, включително и STT MRAM и T MRAM. Обхванатите сектори включват автомобилостроенето, космическата промишленост, отбраната, корпоративните системи за съхранение на данни, потребителската електроника и роботиката.

Съгласно прогнозите, в периода до 2026 г. показателят CAGR (средният темп на ръста в сложните проценти) на световния пазар на MRAM трябва да е 37,39%.  В резултат на това увеличението в парично изражение от 2021 г. до 2026 г. ще достигне $1,43 млрд. Приблизително, 37% от тази сума ще дойде от APAC. Автомобилният, космическият и отбранителният сегмент ще представляват значителен дял от глобалната индустрия през разглеждания период.

Един от основните двигатели на пазара е ниската консумация на енергия от страна на MRAM чиповете, което им позволява да се използват например в безжичните сензори, захранвани от батерии. Друго предимство на този тип памет е енергонезависимостта. Следователно, както беше отбелязано, интегрирането на MRAM в смартфоните ще се превърне в ключова тенденция в развитието на индустрията. Има обаче и ограничаващи фактори. Сравнително ниската плътност на MRAM модулите намалява темпа за внедряване на паметта. Нейното използване в сегментите на центровете за бази данни и облачните платформи е трудно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини