На 12 януари ще се състои презентацията на AMD в рамките на CES 2021

0
418

През последните няколко години компанията AMD редовно използва изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас за провеждане на собствените си презентации. Предстоящата януарска CES 2021 няма да бъде изключение, понеже в календара на Advanced Micro Devices това събитие вече е отбелязано.

На 12 януари 2021 година AMD ще анонсира редица нови продукти. Всичко ще бъде представено от генералния директор на компанията доктор Лиза Су. Презентацията на AMD, както и самото изложение CES явно ще се състоят онлайн поради добре известна на всички причина. Но най-важното е какво ще бъде представено на този голяма презентация.

Засега AMD не съобщава конкретна информация за събитието и само казва, че ще сподели своето виждане за бъдещите изследвания, бъдещото образование и игрите. Но според последните изтичания на информация и обявените преди време планове на AMD, по време но януарската презентация ще бъдат анонсирани следващото поколение мобилни процесори Ryzen 5000 и видеокартите 6700 и RX 6700 XT, които трябва да станат директни конкуренти на GeForce RTX 3060 и GeForce RTX 3060 Ti.

Очакванията са хибридните процесори Ryzen 5000 да бъдат разделени на две отделни фамилии. Едната половина чипове ще бъдат от фамилията Cezanne, базирани на архитектурата Zen 3, а втората – Lucienne ще използва познатата архитектура Zen 2. Общото между двете фамилии е подобреното графично ядро Radeon Vega.

Що се отнася до серията RX 6700, очаква се да видим старшата видеокарта RX 6700 XT, базирана на графичния процесор Navi 22.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари