На 50 доларовия таблет Amazon Fire може да се стартира Google Play

0
60

Новият таблет Amazon Fire привлече вниманието на потребителите предимно с ниската си цена – едва 49,99 американски долара. Конфигурацията на този 7-инчов таблет не е нещо особено, но не е и ужасна. Проблемът е, че устройството работи единствено в екосистемата на Amazon, със собствени каталози за приложения и медия.

 

На този таблет е възможно инсталирането на външни приложения, но по-удобното използване на устройството е възможно с инсталирането на Google Play Store, където има много повече приложения. Дори не се налага използването на root права.

В Xda-developers бе публикувана инструкция за инсталиране на Google Services и Google Play Store. В основни линии се налага включването на таблета към десктоп-компютър и стартирането на обикновен bat файл. Всички необходими файлове и приложения се зареждат автоматично, изчаква се около 10 минути, по време на които се обновяват услугите на Google.

 

В крайна сметка на таблета се появяват не само Play Store, но и други приложения на Google, които преди това ги е нямало, включително Gmail, Chrome, официалното приложение YouTube.

Естествено рискът е за сметка на потребителя, а бе забелязано, че приложението Inbox на Google неизвестно защо не работи.

Въпреки това, по този начин значително се повишава функционалността на таблета Amazon Fire и за $50 потребителят получава устройство, на което може да се играе Angry Birds.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за