AMD Ryzen 9 3900X е разпродаден в почти всички магазини, поне в САЩ. Веригите са продали всички бройки. Това включва Amazon, BestBuy, Micro Center и NewEgg. На места вече не е включен в списъка с продукти.

Дори на сайта на AMD е посочено, че няма наличности на този процесор.

За по-нетърпеливите стои възможността да потърсят в eBay. Пазарната цена по магазините е 600$. На Интернет платформата се продава за поне $700. За $600 долара се намират употребени процесори.

На Острова процесорът може да се поръча на pre-order от Amazon, Scan и Overclockers. В Австралия се открива за предварителна поръчка в PLN, но напълно отсъства в Amazon. Другата местна верига, mWave, го е включила без възможност за покупка и предлага уведомление, когато това стане възможно.

Къде са всички процесори?

По-доброто представяне спрямо Core i9-9900K, с който попадат в един ценови сегмент, е един от двигателите на търсенето. Също така проблемът може да е в самото производство. Без значение каква е причината, това не е нещо толкова странно.

В края на 2018-та Intel имаше същите проблеми, ако не и по-големи, защото някои анализатори твърдяха, че компанията дърпа надолу продажбите на PC.

AMD уверява, че прави доставки на значителни количества към партньорите си за офлайн и онлайн продажби, казват от PCWorld. Вероятно няма да се стигне до толкова сериозни проблеми като тези при Intel.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
7 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Не е учудващо, все пак процесорите са отлични, ама защо няма недостиг на бoклyкa 9900K/ KF никой не ги иска тия oтпaдъчни процесори дето са швейцарско сирене и титаник-печки раховец с функция решето..

микгигс
микгигс

амдто е по-горещо

nCuXaPa
nCuXaPa

И един шоколад завива мармота в станиол….Ти да не идваш от преди 10 години. 14 nm vs 7 nm кое ли ще е по-горещо? 🙂

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

10 години, май си спал на течение завит с мокри вестници, преди 10 години нямаше нито 7nm, нито 14nm.. Поне зи признаваш без да искаш ( щото толкова ти е и капацитета) , че интел са пещерняци и зад AMD.. Тебе мозъка ти един мармот е завил в станиол, и се е изпържил съвсем..

микгигс
микгигс

с десет вата е по-горещ

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Тебе чутората ти прегрява, помисли за по добро охлаждане, а и да спомена леко така, че 3900х има 50% повече ядра, и 400% повече кеш тиквеник..

(*)
(*)

Единственият тиквеник тук е на баща ти сина 😀

Бесен язовец на оня с коня
Бесен язовец на оня с коня

Единственият сeляндyp и кaлтaк тук си ти чучело и интелски и нвидия ибрикчия..

anonymous
anonymous

да, но в момента нещата пак се обърнаха, 9900k не стига че е по-евтин от 3900x-a ами и в гейминг-а си остава на първо място все още, а за съжаление 3900x не стига че го няма, ами си остава и по-скъпият и бавен вариант, говоря специално за гейминг-а!