Немските пощи тестваха първите си дронове – разносвачи

0
13

През цялата минала седмица се говореше за инициативата на Amazon да започнат да използват автоматизирани летящи дронове за разнасяне на пратки по домовете на потребителите. Някой, обаче, може и да ги изпревари. Вчера Deutsche Post-DHL започнаха тест на първия си дрон-разносвач в рамките на седмичен експеримент провеждан със сътрудничеството на аптека в град Бон, където е седалището на компанията.

Говорителят на немските пощи Дуня Кухлман сподели, че компанията е все още в ранните етапи на развитие на дронове-разносвачи, но че планира да използва именно такива апарати главно за доставяне на спешни лекарства до труднодостъпни адреси.

Едно от най-големите предизвикателства пред изпълнението на плана е добиването на разрешение за излитане и кацане в жилищни части. Ще има и трудности свързани с логистиката и осигуряването на пълна безопасност. Тази седмица, обаче, Deutsche Post-DHL са получили специално разрешение да проведат експеримента си.

Все пак, дронът трябвало да бъде изстрелян от брега на река Рейн, където няма жилищни сгради. След излитането си яркожълтият летателен апарат прелетял над реката и оставил пратката с лекарства в двора на централната сграда на пощата. Вчера са били проведени успешно цели пет полета.
 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за