Необявен Intel Core i7-10610U процесор е тестван в Chromebook Hatch лаптоп

2
776

Google работи върху нов Chromebook от висок клас. Morning Tick Sunday са се натъкнали на резултати от Geekbench за ново устройство с кодово название “Google hatch”. То е било оборудвано с неназован към момента процесор на Intel – i7-10610U.

Според въпросната информация, процесорът върви на дънна платка с название Dratini. Има четири ядра с базова честота от 4.9 GHz. Работи в комбинация с 16GB RAM. Постигнал е single-core резултат от 1079 и multi-core резултат от 3240.

Какво още знаем за процесора?

От названието, където виждаме U, разбираме, че е насочен към устройства с по-ниско ниво на енергийна консумация. Според Chrome Unboxed, въпросната Dratini дънна платка се разработва за 14nm Comet Lake процесори. Лаптопи с такива вече има. Dell XPS 13 например е с Core i7-10710U.

Странични слухове сочат, че Hatch машините ще имат дисплеи със съотношение 3:2, клавиатури с подсветка и други неназовани екстри, които да ги разграничат от съществуващите Chromebook устройства.

Според Chrome Unboxed, в разработка са четири Comet Lake-базирани лаптопа, използващи дъното Dratini.

Изглежда Google иска да се включи във високия клас преносими компютри със своите Chromebook устройства. Няма гаранция, че конкретното устройство, което е засечено в GeekBench, ще стигне до пазара. Възможно е това да е прототип, който ще претърпи промени. Достатъчно обаче е, за да добием представа какво да очакваме.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

НЕобявена хАЙ 7 печка на хоризонта…

Кольо
Кольо

Няма как 4.9 гигахерца да е базовата честота. Ако въобще цифрата е вярна, по-скоро се отнася за максималната boost честота и то само на едно ядро, все пак става въпрос за процесор с ниска консумация с U индекс в моделното име. Белята е, че западните ресурси, от които е взета статията, явно си нямат мозък в главата и не могат да да достигнат до правилният извод по логичен път, а я раздухват тая глупост все едно е истина.