Неофициално: хибридните чипове AMD Renoir ще имат Radeon Vega 15 графика

0
682

В началото на следващата година AMD възнамерява да представи своето ново поколение хибридни процесори Renoir. Първи ще излязат чиповете APU Ryzen 4000, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес, а до края на 2020 година компанията ще обнови и своя асортимент десктоп хибридни процесори.

В хибридните чипове AMD Renoir се използва архитектурата Zen 2, която е вече добре позната от представените от компанията десктоп и сървърни процесори. В хибридните Renoir ще се използва графичното ядро Radeon Vega и ако се вярва на появилите се слухове, в новите iGU ще бъде увеличен броят на изпълнителните модули (Compute Units), с което производителността на интегрираната графика ще се изравни с тази на видеокартите от начално ниво, като например Nvidia GeForce MX250. Новата графика ще бъде значително по-бърза от интегрираната графика на Intel.

Няколко уеб издания едновременно съобщиха, че новите 7 nm хибридни процесори Renoir ще имат графика Radeon Vega 12 и дори Radeon Vega 15. Очаква се тези графични ядра да бъдат вграждани в топ-чиповете Ryzen Mobile от серия 4000.

Основното препятствие за увеличаване бързодействието на интегрираните GPU Radeon е поддръжката от мобилните APU на само DDR4-2400 оперативната памет. Intel в своите нови 10 nm продукти вече работи с LPDDR4X-3733/DDR4-3200 паметите. Сага всички искат да видят, дали AMD също ще въведе поддръжката на по-бърза памет.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари