Неофициално: чипсетът AMD X570 ще бъде представен по време на Computex 2019

0
577

Очакванията са, сега използваната десктоп платформа AMD AM4 да остане актуална до 2020 година – нещо за което AMD отдавна говори. Според появилата се нова информация, компанията не възнамерява често да сменя сокета, а ще предлага нови чипсети, с които ще се разширяват функционалните възможности на дънните платки.

Поредният нов чипсет за AM4 платформата е системната логика AMD X570, която ще бъде представена по време на изложението Computex 2019. Информацията е от конфиденциален слайд, публикуван от тайванските и германските медии. Новият чипсет е предназначен предимно за новите процесори AMD Matisse (Zen 2), произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес. Твърде вероятно е новите CPU да излязат заедно с чипсета или малко по-късно от него.

Главната особеност на новите десктоп процесори и новия чипсет е поддръжката на PCI Express 4.0, който е с двойно по-голяма пропускателна способност, в сравнение със сегашния PCI-E 3.0. Известно е, че AMD ще започне въвеждането на новия интерфейс във видеокартите Radeon Instinct MI50 и MI60, както и в сървърните процесори EPYC от 2-ро поколение.

Слайдът показва, че процесорите AMD Matisse ще могат да се използват не само в дъната с новия чипсет X570, но и със сегашните дънни платки, включително базираните на бюджетния чипсет A320.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за