Неофициално: Intel се подготвя за ценова война с AMD

2
1338

В началото на този месец Intel представи HEDT процесорите Cascade Lake-X и приятно изненада потребителите с промененото ценообразуване на своите продукти. Докато предишният 18-ядрен флагман за Core i9-9980XE с LGA2066 сокет струваше минимум $1979, новият Core i9-10980XE е с цена едва $979.

Тази стъпка на Intel е продиктувана от ожесточената конкуренция с AMD, чиито процесори Ryzen Threadripper от 2-ро поколение имат по-привлекателни съотношения на цената към грубата изчислителна мощност в сравнение с решенията Skylake-X Refresh. Благодарение на сериозните успехи на чиповете от серия Ryzen 3000, съвсем скоро Intel ще трябва да започне да намалява цените и масовите процесори Intel Core.

Според слайда, представен от уеб портала AdoredTV, тази година бюджетът на Intel за разнообразни отстъпки и бонуси за нейните клиенти е определен в размер на $3 милиарда. Процесорния гигант започна да уверява търговските си партньори, че неговата финансова мощ ще му даде възможност да издържи каквато и да билка конкуренция с AMD, печалбата на която за миналата година бе едва $0,3 милиарда. Да напомним, че това е неофициална информация, която не е потвърдена от Intel.

В миналото корпорацията Intel неведнъж трябваше да се явява на съдебни дела заради доминиращото си положение на процесорния пазар. Преди няколко години например, компанията трябваше да заплати 1,05 милиарда евро глоба, наложена от Европейската комисия за „скрити или частично скрити отстъпки“.

Да си припомним и маркетинговата кампания Intel Inside в рамките на която корпорацията активно стимулираше по финансов път своите партньори за поместването на този логотип на своите продукти.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Смешниците и жалкари от INferior само с парите си могат да се хвалят, а вместо това да хванат да се скрият вдън земя от срам, че компанийка малка, като AMD им сви сърмите тотално с новите си процесори на всеки фронт, а тия смешници от интел дето са фрашкани с пари седят вече трета година и ядът пердах, да вложат всичките тия пари да си купят мозък, че очевидно нямат капацитета.. А не са го имали и никога, още едно време, като IBM ги накара да лицензират AMD за х86, и да им помагат с производството на процесорите всичко от… Виж още »

dsaa
dsaa

От това печели само крайният потребител. Жалко, че е в най-безсмислената целева група процесори, а не за по-комерсиалните.