Новата видеокарта на AMD с цена $249 ще бъде по-бърза от Nvidia GTX 1080

11
2502

Уеб порталът WCCFTech публикува интересна информация за новото поколение карти на AMD, които най-вероятно ще бъдат представени в началото на следващата година по време на голямото изложение CES. По време на това събитие се очаква да бъдат представени първите три модела на новата серия графични карти.

Най-мощната от тези три модела е видеокартата Radeon RX 3080. Тя разполага с 8 GB буферна памет тип GDDR6, като графичният процесор ще се произвежда чрез 7 нанометров технологичен процес. Устройството ще консумира не повече от 150 W. Това ще бъда графична карта от среден клас с цена $250. Изрично се казва, че RX 3080 е с около 10-15% по-производителна от RX Vega 64 и NVIDIA GTX 1080.

От малко по-нисък клас е моделът Radeon RX 3070 с цена $199. Той също ще има 8 GB буферна памет (GDDR6). Консумацията на устройството не превишава 120 W. Нейните параметри са сравними с RX Vega 56 и NVIDIA GTX 1070. Тази видеокарта е предвидена да бъде директен конкурент на GTX 2060, която още не е излязла.

Тройката нови графични карти приключва с Radeon RX 3060. Тя има 6 GB буферна памет тип GDDR6. Консумацията е ниска – на ниво 75 W, а производителността ѝ е колкото на GTX 1060. Не е необходимо подаването на допълнително захранване, а цената е $129.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
3 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kuku
kuku

добри новини, дано нвидия се озъснаят и слязат на земята, с тези космически цени са нереални

kris
kris

време е тия боклуци от нвидия да намалят цените иначе фалит

Коментар
Коментар

чудесна новина, достъпни високопроизводителни карти е увеличат и продажбите на игри и монитори 🙂

Emo
Emo

Идва края на Интел!!

Марто
Марто

Long live the king AMD крайно време беше!

The Machine
The Machine

От много време обмислях да мина към зелените заради вечните проблеми на амд с рендването на сенките, но съпоставяйки цените 250 $ са добър мотив това да не се случи.

Бихххио
Бихххио

Аз пък ще продължа да давам повече пари за по-качествените продукти на зелените.
Предвид факта че купувам видеокарта веднъж на четири-пет години и винаги Флагман е без значение колко повече ще платя, стига да нямам проблеми със сенки и разни други бъгове…

---
---

Е дано и да работят по 4-5 години… защото последните флагмански невидии едва изкарват по няколко дни.

Кристиан Борисов
Кристиан Борисов

Планът на Д-р Лиса Су работи перфектно!
Ryzen серия 3000 (Matisse) и Vega серия 3000 (Rome) ще катапултират хардуера в нова ера! Фалит за пещерните хора от Intel и nVidia! До края на 2020 година AMD ще е отново лидер на пазара както Д-р Лиса Су обеща още в началото на 2017 година!

Agentpat™
Agentpat™

Дреме ми на кОра за новите (уж) по-евтини карти на АМД. Карам си с i7 и 1080 Ti и не ме интересуват изискванията на новите игри за поне 4-5 години напред.

Storm
Storm

Agentpat много си зле брато