Новата цел на Tesla Motors е 500 000 електромобила към 2018 година

4
30

Илън Мъск дори спи в завода, за да не се откъсва от работата.

 

Tesla Motors неочаквано и за себе си получи стотици хиляди поръчки за закупуването на новия електромобил Tesla Model 3. Мъск дори каза, че е е очаквал десетки хиляди поръчки, а не стотици хиляди. Към днешен ден броят на предварително поръчаните електромобили Tesla Model 3 превиши 400 000 и продължава с всеки изминат ден да се увеличава. Това са напълно реални поръчки, за които е внесен депозит от $1000. Илън Мъск сподели, че до лятото, предварителните поръчки със сигурност ще станат повече от 500 000. Това е отлично, но производителността на заводите за електромобили не е толкова висока.

За да реши този проблем, Tesla Motors си постави нова цел: до 2018 година да бъдат произведени 500 000 електромобила. Предишната цел бе същия брой, но до 2020 година. Очевидно предстои много работа и всички – ръководство, специалисти и работници ще работят извънредно. Илън Мъск дотолкова се е увлякъл в този процес, че остава да спи във фабриката.

Мъск и неговият екип възнамеряват да станат най-добрите производители на автомобили в света. Предстои назначаването на нови хора и съвсем скоро ще бъдат обявени допълнителни стотици нови работни места.

Любопитно е, че двата топ-мениджъра на компанията напуснаха Tesla Motors няколко часа преди Мъск да съобщи новите си планове. Това съвсем не му попречи да обяви, че към 2020 година ще изкара на пазара 1 милион електромобила.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
_I_DaveAgentpat™stefanhht Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_I_
_I_

тоя балон в някой момент ще се пукне и тогава ще се забавлявам

Dave
Dave

Такива като тебе така говореха и за модел S ама не се сбъдна…

Agentpat™
Agentpat™

Не му забелязвай, Dave! Не му е лесно, то така го кара.

stefanhht
stefanhht

Предполагам напусналите топ-менажери са отказали да спят в завода 🙂