Нова видеокарта от XGI през 2005та

0
14

В началото на Юни XGI демонстрира прототип на PCI Express видеокарта. Новия президент на компанията – Джонатон Ший (Jonathon Shyi) – е твърдо решен да изведе XGI сред лидерите в производството на графични процесори. Въпреки това, представянето на новата видеокарта, с PCI Express интерфейс и поддръжка на Pixel Shader 3.0, е отложено за началото на следващата година

Прототип на новия чип от среден клас, с ковово име XG47, ще се появи още през ноември тази година. Заедно с това ще се появят и опирни екземпляри на чипа XP10 за преносими компютри. Той също ще е за PCI Express x16.

Прототипи на по-мощния XG45 ще се появят през декември. Той ще поддържа Pixel Shader 3.0, PCI Express x 16, ще е с GDDR-3 памет и с 12 пикслени конвейра. Комбинацията от два чипа на една платка ще осигури 24 пикселни конвейра. На пазара видеокарти с този чип ще се появят през първото тримесечие на 2005та.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаCloneCD 5.0.0.0 Beta
Следваща новинаSnappy Fax 2000 3.45.4.2

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

Извести ме за
avatar
wpDiscuz