4.2 C
София

Нова информация за видеокартите Intel Xe

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В края на миналата седмица благодарение на тестовия драйвер, качен във форума Anandtech, се появи информация за бъдещите видеокарти на Intel от поколенията Gen 11 и Gen 12. По-точно за iGPU Rocket Lake Gen 11, базиран на 14 nm архитектура Xe от следващо поколение. Кодовото име на графичния процесор за тези видеокарти е Arctic Sound.

Това изтичане описва четири варианта на графични чипове с условни имена iDG1 и iDG2. Вероятно DG означава дискретна графика, а 1 и 2 са нивата на производителност на новите графични процесори. Четирите нови чипа включват в имената си и символите LP и HP, където LP очевидно е вариантът с ниска консумация на енергия, а HP са вариантите с по-висока консумация. Според тази информация, броят на графичните ядра в Intel Xe са 128, 256 и 512.

Освен това, намерено бе изтичане за iGPU Rocket Lake. Процесорите Rocket Lake са наследниците на процесорите Comet Lake, които трябва да се появят в края на годината и да разполагат с графиката Gen 11. Появиха се слухове, че може и да не видим десктоп процесорите Ice Lake, а вместо тях Intel да анонсира чиповете Comet Lake-S, приличащи на Coffee Lake-Refresh. В същото време процесорите Rocket Lake-S ще имат графика Gen 11 и се очаква да имат разширена архитектура от по-усъвършенстван тип.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини