Нова информация за проблемите с графичния процесор на RTX 2080 и RTX 2080 Ti

7
914

Преди няколко дни излезе информация, че някои видеокарти RTX 2080 и 2080 Ti не работят добре. Някои геймъри по време на игра виждат артефакти на екрана, други съобщиха за появата на синия екран на смъртта с код на грешката, показващ проблеми именно с графичната карта.

Първоначално се предполагаше, че чиповете памет са поставени твърде близо до захранващите вериги. Тестовете показаха, че при повишено натоварване температурата на тези чипове достига 92 градуса по Целзий, което е извън допустимото. Но при понижаване тактовата честота на GPU, температурата на паметта пада до 80 градуса, а артефактите остават. Явно причината е в нещо друго.

Тези дни китайски ентусиасти откриха, че честотата на графичния процесор е доста висока и именно затова възникват сривовете. Причината е прекалено плътното поставяне на радиатора върху видеокартите RTX 2080 и 2080 Ti. При повишено натоварване температурата на процесора нараства и той се разширява и леко увеличава размерите си. Възниква механична повреда, водеща до появата на артефакти и т.н.

Nvidia заяви, че се знае за проблема и изучава ситуацията. Но продажбите започнаха да спадат, понеже геймърите не искат да играят тото с видеокарта за $1000. От друга страна, компанията приема тези видеокарти и ги заменя с нови.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Agentpat™ББИАнти-тролКоментарassa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коко
Коко

За толко пари, толкова.

assa
assa

Те щом като нови се скапват за по 1-2 седмици, представям си колко от тези карти, които все пак са преживели първите месеци ще изкарат края на гаранцията.

Коментар
Коментар

и тея са, като минтелите и меките – пускат нещо на х5 цена, тествано дали работи ама ..само на хартия.

Agentpat™
Agentpat™

Стават такива издънки, но за карта, която струва цели $1000, такава техническа издънка, и то на първично ниво, е недопустима! Аз за това си карам с моята 1080 Ti и съм си предоволен. Изобщо не мисля да я сменям в близките поне 5 години.

Анти-трол
Анти-трол

След 5 години тетрис няма да можеш да играеш с това, но хората предимно ще играят през стрийм на отдалечени хардуери, т.е. в САЩ и другите цивилизовани и развиващи се държави.

ББИ
ББИ

Ми като ще се играе на отдалечени сървърите, за какво ти е мощна видео карта, като всички изчисления се правят на отдалечения сървър и се пращат до теб ?

Agentpat™
Agentpat™

След 5 години САЩ ще гълтат прахоляка на Китай, но въпреки това 1080 Ti ще е актуална както и днес за резолюция 1920х1080 – по-нагоре на мен лично не ми трябва. А за теб че гроздето е кисело е друг въпрос. 😉