Нова разработка на NVIDIA разширява възможностите на GPU Quadro и Tesla

1
24

Компанията NVIDIA избра конференцията International Broadcasting Convention 2011 за премиерата на своята нова разработка NVIDIA GPUDirect for Video. Под това име се крие технология, която трябва да позволи на разработчиците да създават „по-качествена и по-реалистична графика в движение“ и да използват „преимуществата на паралелната обработка на изображението с помощта на графичния процесор“. Реализацията на тези цели се основава на възможността „стандартни за отрасъла входно-изходни устройства“ да взаимодействат с професионалните графични процесори NVIDIA Quadro и Tesla с ултраниска латентност.

Накратко, NVIDIA GPUDirect for Video е най-краткият път между видеото и графичния процесор. „Сприятеляването“ между входно-изходните платки и GPU ще позволи не само да се намали натоварването на процесора, но и значително да се съкрати закъснението в системите за обработка на видео в реално време.

Сега експертите са принудени да се примиряват със закъсненията, които понякога достигат до десетки кадри и могат да се видят и с просто око. Целият проблем идва оттам, че входно-изходните карти и графичните процесори не могат да си взаимодействат директно и да синхронизират своята работа. Изисква се буфериране, свързано и с използване на ресурси от централния процесор. Всичко това усложнява професионалните решения в областта на производството и разпространението на видео, като освен това ги прави и по-скъпи.

Технологията NVIDIA GPUDirect for Video е достъпна за операционните системи Windows 7 и Linux. Списъкът със съвместими графични процесори включва NVIDIA Quadro 4000, 5000 и 6000, както и серията Tesla C.

Производителите и доставчици на хардуер могат да получат NVIDIA GPUDirect for Video безплатно. Продуктите, използващи новата технология, ще се появят още преди края на текущата година, уверени са от NVIDIA.

Поддръжка на новата разработка на NVIDIA вече заявиха компаниите AJA Video Systems, Blackmagic Design, DVS (Digital Video Systems GmbH), Matrox и Vizrt.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
danchobg
danchobg

АМД нямаха ли нещо подобно вече ?