Нова смарт гривна може да предскаже внезапните изблици на гняв при хора, болни от аутизъм

2
267

В борбата срещу психичните разтройства учени изобретиха специално устройство, което да предсказва изблиците на гняв при хора, болни от аутизъм. То се слага на ръката и изследва активността на сърцето, потенето, повърхностната температура на индивида и движението на ръцете му. Според последните тестове гривната може да предскаже за потенциален изблик на гняв 60 секунди предварително и с до 84 процента точност. Това не е много време, но е една възможност на грижещите се за човека да го успокоят и да предотвратят евентуална злополука.

Смарт гривната е дело на изследващият поведението в Североизточния университет в Бостън, Матю Гудуин. Засега устройството е изпитано върху 20 деца с аутизъм за период от 87 часа. Екипът на Гудуин е проследявал всеки момент на агресия и физиологични промени в детето и след това е вкарал данните в компютъра на гривната.

Засега устройството все още не е готово да бъде представено на пазара. В момента Гудуин организира още един тест върху 240 човека, с помощта на субсидия от Министерството на отбраната в САЩ. Гудуин сподели:

„Колкото повече информация събираме и използваме по-изтънчено машинно обучение, с толкова повече според мен ще прехвърлим 60-те секунди“.

Освен въпросната смарт гривна, редица Google Glass и AI приложения за обучение също допринасят за помощ на хората, страдащи от аутизъм.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Technical
Technical

Поне като предсказва изблиците на гняв, да им пуска по 60 волта ток превантивно. 🙂

RIOTT
RIOTT

С финансиране от пентагона. Интересно за какво ще използват това изследване.