Уеб порталът Digital Trends съобщи, че нестабилната производителност на новите лаптопи MacBook Pro, представени този месец, далеч не е единственият проблем при тези устройства. Потребителите на Reddit, от форума на Apple и MacRumors се оплакват от най-неочаквано рестартиране на тези мобилни устройства.

Изданието заедно с няколко известни експерта изясни, че причината за тази неизправност е чипът Apple T2. Той е отговорен за разпознаването на гласовата команда „Здравей Сири“, за хардуерното криптиране и за различните функции на контролера за управление на системата. Този чип за първи път бе използван с iMac Pro. А сега се появи в обновените модели MacBook Pro от 2018 година.

Поради недоглеждане в Bridge OS, отговаряща за работата на T2, при повишено натоварване на ядрото на копроцесора възникват сривове. Те водят до рестартиране на системата, В някои случаи това става по няколко пъти на ден.

Засега не е ясно дали Apple знае за този проблем. Според Digital Trends проблемът е чисто софтуерен и лесно може да бъде оправен от разработчиците на корпорацията. Остава само да се изчака съответното обновяване, както стана със стабилизирането на производителността на MacBook Pro с процесор Intel Core i9. Няма как да не отбележим, че са допуснати твърде много грешки в компютърно устройство с цена $6 999.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
8 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Тази цена е за топ конфигурацията. MacBook PRO 2018та може да се купи за 2799 долара или 3099 с i9.

Йордан
Йордан

Също се прекалено много грешки/според мен!/ и за тези пари. Точно за Apple. След Джобс дръпнаха в това отношения надолу. Не, че и при него нямаше проблеми.

'ма то без пари бе, Гоше :)
'ма то без пари бе, Гоше :)

К’во са за твоята фирма $3К за лаптоп, който забавя работата си и се рестартира като го натовариш, нали? 😉

Георги
Георги

Нищо не са попринцип.

Георги
Георги

Що все правите сметка на другите хора? Гледайте себе си или си нямате работа и от скука 🙂

Не бе, Гоше...
Не бе, Гоше...

Не ти правим сметка, само ти гледаме сеира 🙂

Бои Бай
Бои Бай

Можем Гоше, можем…. ама някък си не ни се иска, иначе да, можем… ?????

Techhead
Techhead

Необходимо ли е да споменавам, че само откачени и прости хора дават толкова хилядарки за епълските дефектни стоки? Основната задача на „Епъл“ е да пише софтуер и това не го прави добре.

1@1.com
1@1.com

То щото пък другите алтернативи са много добре написани.

Techhead
Techhead

При алтернативите смяната и поправката им е оправдана заради по-ниската цена. Епълджиите на практика купуват дефектни Ролс-Ройси.Това е нечувана глупост.