Новите мобилни хибридни процесори APU Ryzen ще имат до 832 поточни процесора

0
728

В началото на следващата година AMD планира да представи 7 nm APU Ryzen Mobile от серия 4000, известни под кодовото име Renoir. Очаква се тези чипове да направят мини революция на пазара за лаптопи. Новите хибридни процесори ще бъдат със Zen 2 архитектура, като процесорните ядра ще бъдат увеличени до от 6 до 8. Но в тях ще се запази интегрираната графика Radeon Vega с GCN архитектура, позната от APU от поколенията Raven Ridge и Picasso. Въпреки че няма да се използва графичната архитектура Navi 14 (RDNA 1st Gen), очаква се голям ръст на производителността.

Неотдавна се появи информация, че хибридните процесори AMD Renoir ще работят при значително по-високи честоти. Но компанията няма да се ограничи само с повишаване честотата на интегрирания графичен процесор. Освен честотата, ще нарасне и броят на поточните процесори. Данните са взети от новата версия на драйвера AMD Bootcamp.

Според тази информация, флагманският модел с индекс B12 ще има интегрирана графика Radeon Vega 12 или Vega 13. Числото в наименованието съответства на броя изчислителни блокове Compute Unit (във всеки CU има по 64 поточни процесора). Тоест, Vega 12 и Vega 13 са графични ядра със 768 и 832 поточни процесора. Предишните поколения Raven Ridge и Picasso имаха графични ускорители Radeon Vega 11 cъс 704 поточни процесора.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари