fbpx
4.7 C
София

Новите сървърни процесори Xeon Ivytown ще съдържат 4,31 милиарда транзистори

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Intel съобщи днес нови подробности за бъдещите си 15-ядрени сървърни процесори Xeon Ivytown. Компанията споделя, че новите чипове ще съдържат рекордните 4,31 милиарда транзистори и ще бъдат предназначени предимно за корпоративни сървъри от най-висока ценова категория.

Процесорите Ivytown са от семейство Xeon E7 и техният официален анонс се очаква в началото на следващата седмица. Засега Intel публикува съвсем кратки технически характеристики за конференцията International Solid-State Circuits Conference в Сан Франциско.

Новите процесори ще имат най-много ядра от сериите на компанията – през третото тримесечие на 2013 година започнаха доставките на Intel Xeon E5 v2 с 12 ядра. Новите Ivytown са базирани на процесорната архитектура Ivy Bridge, представена миналата година. Чиповете Ivytown са предназначени да заменят Xeon E7, базирани на архитектурата Sandy Bridge.

15-ядрените чипове ще работят в 4 и 9-процесорните сървъри, които управляват големите корпоративни системи за автоматизиране на бизнеса, големите бази данни и други продукти с критична важност.

Тактовите честоти на Ivytown са в пределите от 1,4 до 3,8 GHz и ще консумират от 40 до 150 вата. Всяко ядро поддържа многопоточност и това позволява на чипа да обработва до 30 информационни потока едновременно. Intel допълва, че 15-те ядра образуват три еднакви колони, а чипът може да обслужва до 40 шини PCI-Express 3.0.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Grubby
Grubby
7 години

до колкото виждам пише милиарда

annikoloff
annikoloff
7 години

ще съдържат рекордните 4,31 милиона транзистори

Това не може да е вярно. 4 милиона транзистора отдавна не са рекорд.

Нови ревюта

Подобни новини