Новите таблети iPad Pro с Apple A12X поставиха рекорд в производителността

4
801

Представените преди два дни таблети iPad Pro се базират на системата-върху-чипа Apple A12X, произвеждана чрез 7 нанометров технологичен процес. Това е по-бърза модификация на чипа A12, който се използва в новите iPhone. Двата таблета с 11 и 12,9-инчов дисплей се появиха в бенчмарка Geekbench, благодарение на което станаха ясни нови интересни детайли.

Като се има предвид, че предишният рекорд бе поставен от Apple A12, съвсем логично е да се очаква, че Apple A12X с 10 милиарда транзистора (повече от всеки друг мобилен чип), ще покаже още по-добри резултати.

В Geekbench се появиха няколко записа на новите iPad Pro, които в тестовете са обозначени като iPad8,3 и iPad8,8. Най-вероятно, iPad8,8 е по-старшият модел, но това няма значение, понеже техните резултати са почти еднакви. Новите таблети показаха около 5000 и 18000 точки в еднопоточен и многопоточен режим. Това са рекордни резултати за мобилни устройства с ARM процесори. За сравнение, iPad Pro от предишното поколение показват 4000 и 9500 точки.

Geekbench тестовете показаха нещо, което Apple винаги премълчава – оперативната памет. Виждаме, че тя е 4-6 GB. Появи се информация, че топ-конфигурациите с 6 GB оперативна памет ще имат 1 TB флаш диск. Друг е въпросът, че това удоволствие струва над $1500.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари