Новите ThinkPad-и са с по-продължителна работа на батерията

0
15

Lenovo днес представи първия лаптоп ThinkPad с най-новите чипове Sandy Bridge на Intel, които правят компютъра по-бърз и същевременно по-високо енергийно ефективен в сравнение с предходните модели.

Новите преносими компютри ThinkPad T, L и W са с най-новите модели процесори Intel Core i3, i5 и i7, които бяха обявени официално по-рано тази година. Характеристиките за енергийна ефективност на чиповете Sandy Bridge, комбинирани с новите енергоспестяващи възможности на лаптопите Lenovo, подпомагат по-продължителната работа на батерията в новите модели.

ThinkPad T420, който е с 14-инчов екран и 9-клетъчна батерия, предоставя 15-часова работа, в сравнение с 11 ч. на предшественика му. Ултратънкият T420S – също с 14-инчов екран, предлага 6 ч. „живот” на 6-клетъчната батерия. Моделите ThinkPad T и W са с 33% по-добро представяне на батерията, отколкото при предходните модели.

Продължителността работата на батериите в новите лаптопи на Lenovo е удължена и в резултат на характеристиката Turbo Boost 2.0 в чиповете на Intel, благодарение на която неактивните ядра са изключвани за да пестят електроенергия.

Някои лаптопи са в пакет със софтуерната и хардуерната платформа Core VPro на Intel, позволяваща на IT мениджърите да управляват и обезопасяват компютри отдалечено. Технологията на Intel за защита от кражби, вградена във VPro, предоставя възможност на IT мениджърите още и да правят лаптопите временно негодни за използване, когато са изгубени или откраднати. Компютрите може да бъдат активирани впоследствие чрез код, предоставен от IT отдела. GPS е друга част от технологията за противодействие на кражби.

Новите ThinkPad-и ще бъдат налични в търговската мрежа на дребно по света през март. Те са с 2- и 4-ядрени процесори Core i3, i5 и i7 с тактови честоти между 2GHz и 2.7GHz.

ThinkPad T420 и T420S ще се предлагат на цени съответно $1029 и $1399. T520 е с 15,6-инчов екран и на цена $999. Паметта на лаптопите ще е 8GB RAM, а капацитетът на твърдия диск 320GB.

ThinkPad W520, който е с15-екран, е на цени, започващи от $1529. Тежи 2,7 кг. и поддържа до 32GB памет. Включва USB 3.0.

Новата линия включва и моделите L420 и L520 – с цени от $899.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари