Новият лидер в категорията Cinebench R15 стана швейцарецът michael90

0
38
Швейцарецът michael90 – рядък гост на нашите новини, но снощи, благодарение на новия си световен рекорд в овърклока на микропроцесори, той спечелил това право. Овърклокърът е достигнал до рекордно постижение в категорията Cinebench R15 за двуядрените системи: сега новия ориентир за конкурентите му е резултатът от 493 пункта, а априлския рекорд бе надминат от американеца l0ud_sil3nc3 само с една точка.

За получаването на желаният резултат, michael90 е използвал тестова платформа на базата на 32-нанометровия двуядрен процесор Intel Xeon X5698 от семейството Westmere-EP, стандартната честота на който е 4,4 GHz. Този процесор е показал в Cinebench R15  най-добрите резултати в овърклока. За охлаждането на чипа е използван изпарител с течен азот, благодарение на който ентусиастът е успял да накара процесора стабилно да заработи на честотата от 6,23 GHz.

В платформата си, ентусиастът също е използвал дънната платка Gigabyte X58A-OC, на базата на логиката Intel X58 и 4 GB оперативна памет в Dual Channel режим, а стендът е работил под управлението на 64-битовата версия на Microsoft Windows 7.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари