S Pen

По време на голямата презентация Galaxy Unpacked 2018 в Ню Йорк Samsung официално представи своя нов стилус S Pen. Устройството наистина е сериозно обновено.

Новото цифрово перо S Pen поддържа Bluetooth Low-Energy (BLE) стандарта. Обновеният стилус вече може не само да рисува, отбелязва и взаимодейства с екрана. Стилусът може отдалечено да управлява смартфона.

Така например, с помощта на новия стилус е възможно от разстояние да се правят групови снимки. Може дори да се прелистват слайдовете на презентацията. По време на Galaxy Unpacked 2018 събитието, за превключването на слайдовете бе използван именно S Pen. Има редица други функции – следващ кадър или трак, стоп, възпроизвеждане и т.н.

Това не е всичко. Samsung заяви, че съвсем скоро ще предостави на разработчиците и програмистите нов SDK, с помощта на който стилусът S Pen ще може да се използва и във външните приложения.

S Pen се зарежда, докато се намира в корпуса на Samsung Galaxy Note 9. Бързото зареждане с продължителност 40 секунди осигурява работа за 30 минути. Обновеният стилус е много ергономичен и удобен в ръката. С негова помощ управлението е интуитивно разбираемо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари