Новият 130-инчов 4K „телевизор“ на Samsung е захранван от лазери, лещи и лумени

1
5545

Samsung е компания, която има опит с големите телевизори. За 2020, най-големият размер е 85 инча. Но компанията знае, че това не е достатъчно. Тя е работила върху проект, който е значително по-масивен. Това е The Premier – изцяло нов проектор, който използва лазерна технология с ултра-скъсен ход. Така успява да създаде изображение с размер до 130 инча.

Устройството бе представено на събитието „Life Unstoppable virtual world”, което съвпадна с IFA 2020. Заради това и не получи толкова много внимание. Нека го разгледаме.

Тази технология се използва, когато проекторът трябва да е близо до стена или екран. Традиционните проектори стоят в единия край на стаята и излъчват изображение на повърхност от разстояние.

Модел LSP9T предлага 130 инча, но има и по-малък LSP7T модел за картина до 120 инча

Може да възпроизвежда съдържание с 4K резолюция и има пиково ниво на яркост от 2800 ANSI лумена. Това е доста ярко за проектор, но е по-слабо от повечето телевизори в средния и висок клас. Samsung казва, че това е първият в света HDR10 Plus проектор. Това е и първият проектор, който поддържа Filmmaker Mode. Разбира се, включва и последните Smart TV функции на компанията.

Вградените говорители използват Acoustic Beam технологията

Компанията не е обявила цена на устройството, но то ще бъде налично по-късно тази година. Продажбите ще започнат в САЩ, Европа и Кореа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари