Новият 220-инчов 16K телевизор на Sony може да бъде ваш… срещу 6 милиона долара

10
3744

Sony представи новия си Crystal LED екран, който най-накрая ще бъде наличен за свободна продажба за обикновените потребители, като по-рано екранът се продаваше само на кино салони и корпорации.

Според Sony, спиращия дъха дисплей ще се продава чрез „подбрана група от специално обучени и сертифицирани дилъри на Sony“, като размерът му е с до 63 фута ширина и изумителната резолюция от 16K.

Всичко звучи прекрасно. Като разбира се изключим, цената, която за такъв тип Crystal LED екран ще варира около няколко милиона долара…

Тъй като LED Crystal е модулна технология, не е необходимо потребителите да се стремят да купят възможно най-големия екран, с възможно най-голямата резолюция. Модулните екрани дават възможност да бъде инсталиран „почти всеки желан размер и разделителна способност“, за да отговаря на вашия дом и нужди (и банкова сметка).

Според Endadget всеки 16 x 18 микро LED модул има три миниатюрни светодиода за всеки пиксел, работещи като OLED екран, но много по-ярки. Тези иновативни модели могат да бъдат събрани заедно, за да се създаде перфектния за вас екран.

В съобщение за пресата Sony предложи няколко примерни конфигурации от новия телевизор, включително 4К вариант, включващ 72 отделни единици (модула). Тази конфигурация е широка 16 фута и висока 9 фута, с диагонал от 220 инча.

Според What Hi-Fi тази „бюджетна“ конфигурация може би ще започне продажбите си от 877 000 щатски долара.

По отношение на модела с 16K резолюция, порталът изчислява, че всеки един отделен модул ще струва 10 000 долара, като Engadget изчислява, че общата му цена ще бъде около 5,8 милиона долара. Ако екранът ви впечатлява, е добре да започнете от сега със спестяванията…

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

За домашни условия и 75 инчов или 86 инчов става за заместител на Киното, така няма нужда да се ходи на кино + добра саунд уредба разбира се.

Васил Цветанов (или обратното)
Васил Цветанов (или обратното)

Ааа може ли пример за добра уредба?

Valkost
Valkost

Може ! Ама зависи от това колко ти е добра банковата сметка … 😄

miro
miro

Engadget не Endadget

Иван
Иван

на такова цъкам цс у нас

Foot fetish
Foot fetish

По-скоро съм впечатлен от използваните мерни единици от автора. В България, господине, е приета системата SI! Какви са тия футове?

Симеон
Симеон

Е тя статията е преписана за 10 минути.Сега да не си играят със сантиметри и метри

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Виж какво име си си написал бе зaгopeляк, кaлтaк и чикибoeц, такива ypoди кат тебе със сопата и после у белене….

Симеон
Симеон

Поръчвам го.Само 6 милиона

Valkost
Valkost

Ай са па,че седим гладен щото некой искал да му платим телевизоро с джобните ми за закуска ! Айде де, ко па нема да си пием бозата с баничката … ?!