Новият Apple iPad Air изгоря още в магазина

8
14
Неприятен за Apple инцидент стана в столицата на Австралия. Демонстрационен таблет Apple iPad Air (ревю от Kaldata Reviews), който е бил включен на зарядно устройство (вероятно оригинално), се е самозапалил в магазина. Дори е трябвало да се извика пожарна и да се евакуира персонала и посетителите.


Инцидентът е станал в магазин на оператора Vodafone в Канбера. Служителят, който бил на работа, забелязал светлина в един от таблетите и като погледнал към него забелязал, че от устройството започнали да излизат искри, а от мястото, където било свързано зарядното излизал огън. Не след дълго, магазинът се изпълнил с дим, а служителят преценил, че няма да може да се справи сам със стихията и веднага извикал пожарна. Продавачът веднага заедно с посетителите напуснали помещението.

Радостната новина е, че след инцидента, никой не е пострадал – пожарникарите са погасили огъня и таблета, който е бил напълно изгорял (вижте снимките по-горе). От Apple не са коментирали ситуацията, но специалистите на компанията вече са иззели изгорелият iPad Air за да го изследват и да разберат каква е причината за самозапалването му.

Тук е важно да споменем, че това е първият известен случай на пожар причинен от самозапалил се таблет на Apple. За сметка на това пък подобните инциденти със смартфоните на американска компания са многобройни. Прочетете например, как Apple iPhone 5 избухна по време на разговорiPhone 4 се самозапали в Бразилия и това лято 23-годишно момиче загина от токов удар, докато говореше по своя iPhone 5.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
EvolutionncybercopsliderumVoiceOfGodMaPuXyaH4o Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Evolutionn
Evolutionn

Кофти.. А хората спорят, че не им горели/гърмели устройствата. 😀

cybercop
cybercop

От операционната им система те хваща морска болест, телефонът им ти гърми в ръцете, а таблетът им ти подпалва къщата. И, всички тия екстри само за няколко хиляди лева. Баси промоцията !

Evolutionn
Evolutionn

A new terrorist act has happened today – entire building was turned into ashes using nothing but iPad Air stacked in boxes and detonated by the remote Apple cloud. F.B.I. is still running an investigation. Apple fans are going insane and blaming Samsung and Android for sharing false info about the entire bombing!

cybercop
cybercop

Ммм даа. Терорист с iPad може да направи чудеса.
Между другото, когато публикувах този коментар ми излезе съобщение, че е пренасочен, но не видях къде. Много поздрави на другарчетата от АНС на САЩ !

sliderum
sliderum

Ае то самите огризки са въпросните терористи. Те хипнотизират и зомбират маса народ, правят ги свои фенове и спонсори до живот, а за когато няма какво да правят, ги садят във форуми и паланки, да ми цъкат червени палци 😀

Evolutionn
Evolutionn

Друго интересно обаче – няма ги всезнайковците, които все казват: „Гроздето е кисело“ и все хулят, че не сме можели да си позволим тая бомба. 😀 Колко ще ми е хубаво, ако коментират тук.. Но няма начин, уви, ПУ!

VoiceOfGod
VoiceOfGod

Да бяха евакуирали целия град.

MaPuXyaH4o
MaPuXyaH4o

Забавни ми е как мълчите, като гръмне андроид устройство, ама се късате да хейтите като е на епъл 😀 …