Новият iMac Pro ще има допълнителен процесор за функцията Hey Siri

4
27

Apple отложи излизането на HomePod за началото на 2018 година, но феновете на този бранд има какво да очакват до края на тази. Това е iMac Pro, който трябва да излезе през месец декември.

Днес се появи информация, че в този компютър ще се използва копроцесора Apple A10 Fusion, който ще се използва в реализацията на функцията Hey Siri. Това ще стане първият случай за използване на ARM чип от серия А в компютрите Mac.

Разработчикът Стив Троутън-Смит (Steve Troughton-Smith) отбеляза в своя Twitter акаунт, че копроцесорът A10 Fusion ще се използва за осигуряване работата на постоянно включената функция Hey Siri. Програмистът съобщи, че чипът ще работи и при изключен iMac Pro, за да може да бъде включен с помощта на гласова команда.

По този начин се потвърждава информацията на Bloomberg, която още в началото на годината съобщи, че Apple разработва нов чип за MacBook Pro. Очакваше се, че този чип ще отговаря за обработката на маломощни задачи, които сега се поемат от процесора на Intel.

Сега Apple използва специалния ARM чип Т1 в своите най-нови модели MacBook Pro със сензорно управление, който осигурява работата на Touch ID и панела Touch Bar. Очаква се подобен чип да се грижи и за сензорния интерфейс на iMac Pro.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
K0MEPCAДаниел Десподовs419153Edin Reptil Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Edin Reptil
Edin Reptil

Кога ли ще видим такава иновация от Supermicro!!!! Аааахахахахахахах Pro Bro!

s419153
s419153

Apple A10 Fusion – не е нов процесор. Работи в iPhone 7. Тук всяка новина трябва да се проверява. Хич ви няма!

K0MEPCA
K0MEPCA

Какво точно трябва да видим в посочения линк, освен че няма да се ползва новоразработен чип, а ще се ползва добре познатия А10 Fusion? „По този начин се потвърждава информацията на Bloomberg, която още в началото на годината съобщи, че Apple разработва нов чип за MacBook Pro.“ – Ами не, не се потвърждава, защото това е вече съществуващ чип.