Новият iMac Pro ще има допълнителен процесор за функцията Hey Siri

4
51

Apple отложи излизането на HomePod за началото на 2018 година, но феновете на този бранд има какво да очакват до края на тази. Това е iMac Pro, който трябва да излезе през месец декември.

Днес се появи информация, че в този компютър ще се използва копроцесора Apple A10 Fusion, който ще се използва в реализацията на функцията Hey Siri. Това ще стане първият случай за използване на ARM чип от серия А в компютрите Mac.

Разработчикът Стив Троутън-Смит (Steve Troughton-Smith) отбеляза в своя Twitter акаунт, че копроцесорът A10 Fusion ще се използва за осигуряване работата на постоянно включената функция Hey Siri. Програмистът съобщи, че чипът ще работи и при изключен iMac Pro, за да може да бъде включен с помощта на гласова команда.

По този начин се потвърждава информацията на Bloomberg, която още в началото на годината съобщи, че Apple разработва нов чип за MacBook Pro. Очакваше се, че този чип ще отговаря за обработката на маломощни задачи, които сега се поемат от процесора на Intel.

Сега Apple използва специалния ARM чип Т1 в своите най-нови модели MacBook Pro със сензорно управление, който осигурява работата на Touch ID и панела Touch Bar. Очаква се подобен чип да се грижи и за сензорния интерфейс на iMac Pro.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари