Новият iPad от 7-мо поколение има 10,2-инчов дисплей при предишната цена

0
372

По време на вчерашната голяма есенна презентация Apple представи новия iPad от 7-мо поколение с 10,2-инчов дисплей. Новото устройство заменя предишната 9,7-инчова версия. Вицепрезидентът на Apple Грег Йосвияк (Greg Joswiak) заяви, че новият iPad е проектиран по такъв начин, че максимално ефективно да използва възможностите на операционната система iPadOS.

Таблетът предлага редица нови функции и настройки. Преработен е началния екран, налична е по-дълбока интеграция със стилуса Apple Pencil от първо поколение, подобрена е многозадачността. Освен това, новият таблет е съвместим със стандартната клавиатура Smart Keyboard, но може да се използва и софтуерната клавиатура.

Новият iPad се базира на системата върху чипа A10 Fusion. Той не е така мощен като A10X Fusion, използван във второто поколение iPad Pro, но неговата производителност е напълно достатъчна за таблет от начално ниво. Налични са версии с 32 и 128 GB флаш диск. Apple подчерта, че корпусът на устройството за първи път е направен от 100% преработен алуминий.

Въпреки увеличения размер на екрана и подобрената функционалност, iPad от 7-мо поколение е със същата цена като своя предшественик. Моделът с поддръжката на Wi-Fi струва $399, а версията с Wi-Fi и LTE се продава за $459. За клиентите от сферата на образованието таблетът струва $299. Продажбите стартират на 30 септември тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за