Новият Lenovo Yoga C940 представен на IFA 2019

0
650

Днес на IFA 2019 Lenovo представи най-новия си флагмански лаптоп от серията Yoga, Yoga C940. Лаптопът се предлага в два размера – 14 и 15 инчов, и е базиран на миналогодишния Yoga C930, който понастоящем е сред топ 3 препоръчани 2 в 1 лаптопи от T3 и идва с редица подобрения в спецификациите, нови функции, и надграден дизайн.

От гледна точка на подобренията на основните елементи, основното подобрение е, че сега лаптопът 2 в 1 може би ще бъде оборудван с процесор Intel Core i7 от десето поколение, а 15-инчовата версия вероятно ще идва с графична карта Nvidia GeForce GTX 1650. Друг елемент, който веднага се забелязва е 4K сертифицирания по VESA HDR екран, който предоставя изключително висока яркост, сравнено с повечето лаптопи, от 500 нита.

Снабден с Dolby Vision, новият 2 в 1 лаптоп има съотношение на екрана към предния панел от 89%, благодарение на новите „тънки като бръснач“ рамки.

По отношение на дизайна и конструкцията, шасито на C940 е изработено от алуминий и се отличава със слот за електронна писалка (стилус), който случи и за зареждане на свързаната към него писалка, когато не се използва, капак за ръчно затваряне на уеб камерата с цел максимална поверителност и защита от компрометаж, който се затваря с помощта на повдигнат физически бутон.

Корпусът на C940 предлага и вграден четец на биометрични данни за удостоверяване с Windows Hello, както и функцията Q-Control на Lenovo, която се активира чрез натискане на специалния бутон „Function -Q“, позволява на потребителя да премине в интелигентен режим на охлаждане на машината, което спомага за подобряване на производителността, избягване на прегряване и увеличаване на живота на батерията.

Като става дума за живот на батерията, за 14 – инчовия вариант на C940 се планира да издържа до 17,5 часа с едно зареждане, при Full HD резолюция на екрана (1920 x 1080), докато при 4К животът намалява до 10,5 часа, което също е доста впечатляващо като се имат предвид високата резолюция и яркост.

Също така, Yoga C940 се предлага с Wi-Fi 6 и преработен въртящ се саундбар, захранван от Dolby Atmos, което означава, че независимо от неговата позиция и ориентация, звукът остава еднакво впечатляващ.

По отношение на датата на стартиране на продажбите, очаква се 14 – инчовата версия на Lenovo Yoga C940 да стартира във Великобритания през 2019, на цеви от 1099, 99 £ . Повече информация за Lenovo Yoga C940 можете да намерите на официалния уебсайт на производителя.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за