Малко преди излизането на новата HEDT платформа на AMD, включваща процесори Ryzen Threadripper и дънни платки с процесорно гнездо Socket TR4, швейцарската компания Arctic Cooling представи нови водни охлаждания, съвместими с новия сокет.

Въпреки многобройните модели водни охлаждания на този производител, съвместимите с платформата Socket TR4 са само три модела. Това са Liquid Freezer 360, Liquid Freezer 240 и Liquid Freezer 120. Първите две водни охлаждания могат да отвеждат топлината от процесори с TDP до 300 W, а третият модел – до 250 W.

Вече е известно, че топлинният пакет на процесорите AMD Ryzen Threadripper е около 180 W и именно това е причината само три от охладителите на Arctic Cooling да могат да се справят с толкова топлина.

Тези чипове са с размер колкото длан на възрастен човек и имат голяма площ на горната метална капачка, а това добавя нови изисквания към охладителите на централните процесори и разположението на вентилаторите, обдухващи радиаторите на охладителните системи. А ако процесорите бъдат клокнати, ще се наложи отвеждането на повече топлина. С тези условия се справят само три от охладителите на Arctic Liquid Freezer.

Очаква се продажбите на процесорите Threadripper да стартират на 9-10 август тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!