В последно време, Intel без ентусиазъм споделя информацията за намиращите се все още на етап разработване продукти. За щастие, това не може да се каже за нейните партньори. Например, компанията Cisco откри достъп до PDF-документ, съдържащ повече информация за предстоящите процесори Intel Xeon.

В първата половина на 2020 година ще се проведе релийз на сървърите Cisco M6, в които ще бъдат използвани процесори от поколението Intel Cooper Lake и Ice Lake. Първото семейство процесори, според пътната карта на чипмейкера, ще бъде представено към края на текущата година.

Процесорите за сървърната платформа Intel Whitley ще получи конструктивно изпълнение LGA4189, ще работи с DDR4-2933 памет в осемканален режим, а също ще поддържа интерфейса PCI Express 4.0. Според слайда, внедряването на PCI-E 4.0 ще започне през втората ревизия на чиповете Cooper Lake, след като първите изделия все още работят с PCI-E 3.0.

Трябва да се отбележи също, че в основният конкурент на платформата Intel Whitley и асоциираните с нея CPU, трябва да се превърнат процесорите AMD EPYC от 2-ро поколение. Те също са съвместими с PCI Express 4.0, ще получат до 64 физически ядра и 8-канален контролер на DDR4 паметта, а представянето им ще се проведе в средата на тази година. С други думи, през втората половина на 2019-та, с най-съвременните решения за сървърния пазар ще може да се похвали и AMD.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
КольоAthlon64 strikes back.... Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Athlon64 strikes back....
Athlon64 strikes back....

И пак ще са зле нали е интел, скъпи, горещи, НЕсигурни и с маджун под капачката голем смеХ..

Кольо
Кольо

„С други думи, през втората половина на 2019-та, с най-съвременните решения за сървърния пазар ще може да се похвали и AMD.“
С други думи, така е неправилно казано, след като АМД ще изпревари Интел във времето на представяне на тези нови технологии.