В последно време, Intel без ентусиазъм споделя информацията за намиращите се все още на етап разработване продукти. За щастие, това не може да се каже за нейните партньори. Например, компанията Cisco откри достъп до PDF-документ, съдържащ повече информация за предстоящите процесори Intel Xeon.

В първата половина на 2020 година ще се проведе релийз на сървърите Cisco M6, в които ще бъдат използвани процесори от поколението Intel Cooper Lake и Ice Lake. Първото семейство процесори, според пътната карта на чипмейкера, ще бъде представено към края на текущата година.

Процесорите за сървърната платформа Intel Whitley ще получи конструктивно изпълнение LGA4189, ще работи с DDR4-2933 памет в осемканален режим, а също ще поддържа интерфейса PCI Express 4.0. Според слайда, внедряването на PCI-E 4.0 ще започне през втората ревизия на чиповете Cooper Lake, след като първите изделия все още работят с PCI-E 3.0.

Трябва да се отбележи също, че в основният конкурент на платформата Intel Whitley и асоциираните с нея CPU, трябва да се превърнат процесорите AMD EPYC от 2-ро поколение. Те също са съвместими с PCI Express 4.0, ще получат до 64 физически ядра и 8-канален контролер на DDR4 паметта, а представянето им ще се проведе в средата на тази година. С други думи, през втората половина на 2019-та, с най-съвременните решения за сървърния пазар ще може да се похвали и AMD.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари