Нови подробности за GeForce GTX 595

5
30

Интересни слухове плъзнаха в интернет след изложението за компютърни игри GamesCom, което се проведе на 17-18 август в германския град Кьолн. Сред многочислените щандове на различни представители от гейм индустрията „заблестя“ и видеокартата GeForce GTX 595. Тя присъстваше на щанда на EA, където беше демонстрирана играта Battlefield 3.

Нека се върнем малко назад в историята. Ние знаем, че в момента high-end сегмента от графични карти е представляван от двучиповите решения на AMD и NVIDIA. Вие сте запознати с тях: според AMD най-бързата графична карта в света е Radeon HD 6990, а според NVIDIA ускорителя GeForce GTX 590.

Сега се връщаме обратно към слуховете за GeForce GTX 595. Още преди анонса на GeForce GTX 590 се очакваше двучипов ускорител на NVIDIA фигуриращ именно под номер 595. Много е вероятно компанията да пусне този 3D-адаптер, за да затвърди окончателно твърдението „най-бързата Dual-GPU графична карта в света“. Очевидно е, че ако това се случи, в основата на бъдещите продукти ще лежат по две ядра GF110.

Логично е да се предположи, че инженерите на NVIDIA ще усилят захранващата подсистема на GeForce GTX 590 за да се постигнат по-високи работни честоти. В този случай те ще се борят и с отделяната топлинна енергия от адаптера и енергопотреблението му. Ако мощността на графичния адаптер, който в момента е флагмана на NVIDIA, приблизително съответства на формулата GTX 570 + GTX 570, то най-вероятно ускорителя GeForce GTX 595 ще бъде оборудван с бързодействие от рода на GTX 580 + GTX 580. Между другото, анонса на GeForce GTX 595 може да се проведе в края на октомври едновременно с играта Battlefield 3.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pit
pit

Таговете направо са точно по темата.

danchobg
danchobg

най-сетне да си вдигнат малко честотите от нвидиа
сега очакваме XFX да пуснат нещо като това HD 5970 Black Edition Limited самоче с HD 6990, и да започнат пак да се перчат AMD и NVIDIA

sliderum
sliderum

Няма смисъл да се хабят с надуване на стари карти, като ще пускат HD 7970 и особено HD 7990 – просто ще издухат Нвидиа, все едно че зелените ги е минала косачката…

danchobg
danchobg

😀 😀 😀 😀 😀