Нови проблеми за Intel: компанията Dell съобщи, че преминава към процесорите на AMD

3
2845

Към днешен ден AMD предлага страхотни процесори и измества Intel от пазара, който заседна на 14 нанометровия технологичен процес. С всеки изминал ден AMD се чувства все по-уверено и по-комфортно, като преди няколко дни представи своята нова серия миникомпютри. Освен това, все повече производители започнаха да се ориентират към продукцията на AMD. Ето че сега Dell, който бе лоялен партньор на Intel през последните 35 години, внезапно обяви дългогодишния си партньор в недостиг на процесори и възнамерява да започне да произвежда възможно най-много компютри, базирани на процесорите на Advanced Micro Devices.

Финансовият директор на Dell Том Суит каза пред Yahoo Finance, че според неговите прогнози, дефицитът на процесорите на Intel ще се запази до втората половина на 2020 година и сега компанията започва да използва чиповете на AMD.

По принцип Dell и досега произвеждаше компютри с процесори на Advanced Micro Devices, но основната част все пак се базираше на чиповете на Intel. Предполага се, че Dell няма изцяло да замени процесорите на Intel с тези на AMD, а това ще стане само в някои сектори. Но и в този случай това е голяма победа за Advanced Micro Devices и сериозен удар за Intel. А потребителите само ще спечелят от това, понеже винаги е по-добре да има избор. Освен това процесорите на AMD са по-евтини, а това може да окаже влияние на цените на компютрите на Dell.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

То нищо учудващо… Ама и DELL са смачканаци, щото едно време вземаха пари от минтел, за да ползват само интелски процесори мизерници, и това беше по времето на К7 и К8, Athlon XP и Athlon 64…

Реалиста
Реалиста

ПХААААААА-ХА -ХА _ХА _ХААААА ХАХА

КАЗАХ ЛИ ВИ ИНТЕЛ ЛАМЕРЧЕТА?????????????? КАЗАХ ЛИ ВИ?????????????? ИНТЕЛ ОТИВА В КАНАЛА НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО ЗА МОШЕНГИИТЕ КОИТО ВЪРТЯТ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНИЕ!!!!!!!!!! ВСЯКО ЗЛО РАНО ИЛИ КЪСНО СИ НАМИРА МАЙСТОРА!!!!!

dsaa
dsaa

АМД трябва да изшляпат едно ГПУ и на процесорите с 6 и 8 ядра, колкото да върви монитор на тях.