Нови снимки на различните версии на процесорите AMD Ryzen

0
137

Официалният анонс на процесорите AMD Ryzen ще се проведе не по-рано от 28 февруари, а началото на продажбите е насрочено за следващия месец. В очакване на това събитие, уеб-ресурсът VideoCardz публикува снимки на образци на новите CPU.

Както се вижда на снимките, AMD е решила да използва нова система за маркиране на своите процесори: на мястото на обичайното кодово обозначение вече има маркиране на вида „Ryzen 7 1700X„. Имайте предвид, че в инженерните образци на процесорите е използвана традиционната за „червените“ система на обозначение.

Също така, нашите колеги са споделили и нова снимка от задната страна на процесора, където се намират 1331 контакта. Между другото, socket AM3+ има 942 контакта и увеличеният брой на „пиновете“ усложнява оформлението на дънната платка, което е една от основните причини, поради които инженерите на AMD са били принудени да променят монтажа на охладителните системи. Спомнете си, че компаниите, като Noctua, Cryorig, Cooler Master и Phanteks вече обявиха плановете си безплатно да предоставят на собствениците на фирмените CPU-охладители крепежни комплекти за платформата AM4.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари