fbpx
18.2 C
София

Нови течове за AMD Ryzen 4000 APU

Най-четени

Игор Лалосек от Igor’s Lab току-що публикува изтекло портфолиото от новите APU „Renoir“ APU, в което са изброени доста нови Ryzen APU чипове от четвърто поколение. По-важното е че списъкът, който той е получил от неназован източник, също съдържа доста много конкретна информация относно техническите им спецификации.

Очевидно трябва да приемем тази информация с известна доза съмнение. Ако обаче тези списъци на портфолиото и параметрите са реални, тогава AMD разширява своята линия APU с до 8-ядрен, 16-нишков APU флагман в колекцията си.

За съжаление, в публикуваната таблица, която виждате по-горе, виждаме само OPN номера на продуктите, така че не можем да разберем как ще бъдат продуктовите имена на новите APU чипове, нито можем да потвърдим дали този спекулиран 8 – ядрен процесор съответства на Ryzen 7 4700G. В списъка дори се забелязва APU с 8 ядра и базова тактова честота от 3 GHz и iGPU с честота 1750 MHz.

Въпреки че тази информация донякъде подкрепя по-ранен теч, забелязан и публикуван от @_rogame, все още нищо не може да бъде потвърдено с друга информация. Съдейки по характеристиките, можем да заключим, че става въпрос за мобилни APU процесори, а не за настолни.

Както виждате от списъка, има четири настолни APU с 8 ядра и 16 нишки, като това показва тенденцията, че AMD удвоява параметрите на своя миналогодишен флагман в мобилния клас Ryzen 5 3400G.

Тези APU също ще имат 8CU, 512 поточни процесора (SP) и впечатляващо високи базови честоти при само едва 65W и 35W TDP, което означава, че ще предлагат прилично повишение на производителността и същевременно са енергийно ефективни.

Лалосек казва, че не всеки от тях ще стигне до финален модел и е силно вероятно някои от тях да са само концептуални. Въпреки това обаче тази нова изтекла информация ни дава доста добър поглед върху това, което AMD подготвя за мобилния клас тази година.

Към момента, все още сред мобилните процесори, синият конкурент Intel е лидер, поради ниската консумация на чиповете си, непрекъснатото увеличаване на енергийната ефективност, което помага за много по-дълга автономна работа на лаптопите с тях, както и тесните си партньорски отношения с производителите на лаптопи и други мобилни устройства. Именно поради това, за всички е любопитно как ще се справи AMD с експанзията си в този клас, въпреки че нейна основа цел е настолният клас процесори и чиповете за работни станции.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини