Нови 3D очила проследяват направлението на погледа

0
316

Компанията SensoMotoric Instruments обяви разработката на „умни“ очила от ново поколение, които поддържат система за виртуална реалност. Това прави продукта потенциален конкурент на проекта Glass на Google.

Според неговите създатели, устройството представлява „първите 3D очила с пълноценна система за проследяване на погледа“. В очилата е вградена технологията ActiveEye. Тя работи чрез две миниатюрни камери, които непрекъснато следят направлението на погледа на потребителя. В същото време още една видеокамера предава изображение на заобикалящото го пространство.

Освен това в продукта е внедрена нова „6D технология“, която определя положението на главата. За целта системата използва специални модули с три сфери, за точната регистрация на всяко едно движение. В резултат се постига ефект на почти пълно „потъване“ на потребителя във виртуалното пространство.

Предполага се, че 3D очилата ще намерят употреба в сферата на компютърното моделиране, дизайна, образованието, както и във видеоигрите. Вероятно ще възникнат и нови видове интерактивни развлечения, базирани на този тип продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари