Нови ClearSpeed Ко-Процесори

0
20

ClearSpeed Technology е удвоила производителността на своите високопроизводителни ко-процесори за научни станции и сървърни клъстъри.

Компанията обяви на Есенния Процесорен Форум (Fall Processor Forum), че новият ко-процесор включва в себе си 96 отделна процесорни ядра на един единствен чип. Новият CSX600 е с честота 250MHz и може да постигне около 50Giga FLOP-а (floating point operations per second – милиард операции с плаваща запетая на секунда), което е значително подобрение спрямо 200-те мегахерца на модела CS301. Старият чип постига 25Giga FLOP-a, когато се прикачи към сървъра през PCI карта.

Ако в момента се чудите какво е това ко-процесор ще се опитам да Ви обясня. Ко-процесорите се използват, за да освободят централните процесори от математически интензивни задачи, които практически източват производителността им. Премахвайки този товар и предавайки го на CSX600 потребителите могат да подкарат специализирани програми на техните персонални или workgroup компютри вместо да се карат с колегите си за ред и клъстърно време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари