fbpx
-5.9 C
София

Ново поколение Apple TV до средата на годината?

Най-четени

Минаха почти две години от последния по-значителен ъпдейт на сет-топ бокса Apple TV. През март 2012 година компанията допълни устройството с поддръжка на 1080р видео. Оттогава насетне промени е имало главно в софтуера и то не чак толкова важни. Според последните слухове, обаче, Apple са готови с ново поколение Apple TV, което ще излезе до средата на 2014 година.

Източниците на 9to5Mac уточняват, че става въпрос за „чисто нов“ сет-топ бокс, а не за телевизор, както се твърдеше в по-ранни слухове. Нещо повече, новото ТВ устройство ще използва и подобрена операционна система произхождаща от мобилната платформа iOS.

За съжаление, източниците не споделят кой знае какви детайли. Спекулира се, че новият бокс ще поддържа гласови команди тип Kinect, както и управление с жестове. Говори се дори за магазин за игри, който ще превърне Apple TV в „мини гейм конзола“.

За последното твърдение се носят слухове още откакто Apple добавиха приложно-програмен интерфейс за гейм контролери в iOS 7. Досега тази функция на платформата е била използвана само от външни компании, разработващи контролери за мобилните устройства на Apple.

И накрая, в слуховете се твърди, че новият бокс ще предлага и „ново съдържание“, но за какво точно става въпрос, няма как да знаем. Засега съдържание за Apple TV предлагат само доставчици, които имат много близки бизнес отношения с американската компания.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини