Ново устройство позволява извършването на ломография с телефон

0
116

Международното ломографско общество анонсира нов тип устройство, което позволява да се цифровизира 35 – милиметрова фото – лента с помощта на смартфон. То представлява своеобразен преносим скенер, в чиято горна част се намира поставка за мобилния телефон.

Апаратът се поставя така, че неговата камера да е насочена надолу, а лентата се разполага под нея, на осветена поставка. След това камерата на телефона заснема кадрите от лентата.

Ломографският скенер се предлага в комплект с мобилно приложение, което може да преобразува негативите в позитиви. Освен това програмата позволява да се редактира полученото изображение и дори може да съединява отделни кадри, създавайки панорамни снимки.

Устройството е съвместимо с iPhone, както и с много от съществуващите смартфони с Android, посочват от организацията. То тежи едва 244 грама и може лесно да се носи в чанта или в ръка. От Международното ломографско общество вече планират да финансират масовото производство на скенера през сайта за споделено финансиране Kickstarter.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари