Нов алгоритъм на Toshiba прави обикновените компютри по-бързи от суперкомпютрите

10
7456

Специалистите на Toshiba създадоха алгоритъм от съвсем нов тип, с помощта на който работата на съвременните компютри значително се ускорява. Интересно е, че той се базира на принципа на работа на квантовите компютри, но за работата на алгоритъма не е необходимо скъпо оборудване – той е съвместим с обикновения потребителски хардуер.

Симулиран бифуркационен алгоритъм“ е името на новия метод за повишаване производителността както при обикновените десктоп компютри, така и при клъстърните сървъри. Разработчиците заявиха, че сложните операции, като например изчисляването и прогнозирането на борсовите котировки, алгоритъмът пресмята по-бързо от повечето съвременни суперкомпютри. Естествено, използваният хардуер не изисква охлаждането, типично за квантовите компютри и всичко работи при стайна температура.

Toshiba допълва, че използването на новия алгоритъм в клъстър с компютри дава десетократно увеличение в скоростта на обработка на данните. За ускоряване на изчисленията се използва бифуркация. Идеята, залегнала в основите на тази технология е предложена още през 2015 година, а първите тестове са проведени две години по-късно.

Разработчиците подчертават, че алгоритъмът е най-полезен за финансовите и фондовите организации, социални мрежи и за всички други компании, в които е необходимо да бъдат решавани задачи за комбинаторна оптимизация.

Toshiba отбеляза, че е предложила на партньорите си да направят подробни тестове на алгоритъма. Японската компания ще осъществява монетизацията на този проект чрез предлагане на участие в усъвършенстването на технологията или чрез инвестиране в проекта.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Т.е. за това за което обикновено хората използуват домашните си машини приносът е кръгла нула. Освен това алгоритмите са в основата на софтуера, макар да има споменати компютри…защо е в новини „Хардуер“ статията. Това е по-скоро IT новина.

Анонимен
Анонимен

Ако можеха да предскажат нещо щяха да се спасят от фалит.

Кольо
Кольо

Фалитите се правят нарочно. Първо има каца с пари. Едни хора я вземат в заем, или пък продават фейк акции за „реални“ пари, изяждат и изпиват взетото и обявяват фалит, за да не връщат заема.

Бай Ганьо е ГОУЕМ
Бай Ганьо е ГОУЕМ

Много ги разбираш бе, много. Колко юридическу субекта с положителен кредитен баланс си основал, че да даваш акъл, олигофрен Българоподобен.

до аграра с предното мнение
до аграра с предното мнение

Естествено, че кризите и фалитите се организират умишлено от управляващите евреи, които са собственици на всички банки, всички застрахователни компании, всички ИТ компании, всички фармацевтични концерни, всички медии и притежават над 90% от недвижимите имоти. Иначе как ще се дръжи народа в постоянно робство? Нали ако оставиш хората да работят и пестят, те ще си купят собствени жилища? След което ще започнат да избират къде да работят и за каква заплата… И на евреите ще се наложи да плащат 2-3 пъти повече на работниците. А така е лесно – плащаш му $3000, ама работникът плаща наем или ипотека $1500, внася… Виж още »

gegegege
gegegege

Т.е. смяташ, че причината, че си беден, прост и нереализиран се клони в една етническа група? Това защо не пречи на румънците, гърците, поляците, турците, словенците, словаците, чехите и други, подобни на нас да просперират като индивиди? Я, кажи, като си толкова умен. Ще ти кажа каква е пречината – търсиш си оправдание в конспиративни теории за да не се погледнеш в огледалото и да кажеш „аз съм виновен за положението, в което се намирам“. Липсаата на поеман на отговорност е типична БГ черта. преди 1944-та година имахме много предприемачи, левът е бил златно конвертируем, имало е нормлано селско стопанство,… Виж още »

Да ти Е капитализма!
Да ти Е капитализма!

Типично еврейско изказване. На вас все Русия ви е виновна, защото навремето Сталин хубаво ви нарита жидовските задници и от тогава имате зъб на всичко руско. Само да те светна, че България, преди 1944-та, беше една аграрна държавица, с почти никаква икономика. Именно Русия ни помогна от една невзрачна икономика, да се превърнем в индустриална държава, 1-ва икономика на Балканите и 26-ти в света по БВП. Сигурно това е било постигнато без хората да се учат, а? Гърците я цъфнаха и вързаха – хич не ги давай за пример! Турците – също! В средата на 80-те години на миналия век,… Виж още »

podobreprievreiite
podobreprievreiite

Отговор, няма да намерите в България.
Наскоро познат ми каза да погледна на Бойко събеседването с Тръмп да съм се посмял. То ми стана жалко. Седнал като някаква мутра и тръгнал да си мери оная работа не където трябва. Манталитета е на ниво 0 в България за съжаление.

ЖОРО
ЖОРО

да го пуснат алгоритъма да копа … какво чакат 🙂

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Жапанкити отдавна не са технологичен фактор и никога не са били и няма да софтуерен тъй чи фалш новост бацита.