Нов безжичен рутер на Cisco, устойчив на екстремни условия

0
232

Cisco Systems се превърна в една от най-големите в света корпорации, продавайки маршрутизатори за мрежите на организации и доставчици на услуги, но сега компанията отива далеч отвъд този пазар.

Cisco Integrated Services Router 819 Machine-to-Machine Gateway, който вече е в продажба, е най-малкият член на ISR семейството от клонови и за отдалечени офиси рутери и е създаден да бъде устойчив на условия на открито с крайно високи или ниски температури. Целевият пазар на устройството включва напр. автомобилни паркове, съоръжения на открито, ATM устройства (automated teller machines) и др. ISR 819 може също да служи като конвенционален рутер в отдалечен офис.

За разлика от по-голямата част от рутерите, ISR 819 разчита предимно на клетъчни данни за достъп до интернет. Това отваря повече възможности за използване на рутъра, вкл. движещи се моторни превозни средства.

Устройството тежи 1 кг. и е по-дебело, но по-малко от таблетен компютър.

Цените на рутъра започват от $1600. По-лека и по-издръжлива версия, която е устойчива на вода и на температури от -25 до 60 градуса по Целзий, се продава с начална цена от $2300.

ISR 819 разполага с 3G свързаност. Наличен е за технологиите GSM (Global System for Mobile Communications) и CDMA (Code-Division Multiple Access). Може да работи с две SIM карти, благодарение на което потребителите може да използват два мобилни оператора едновременно за намаляване риска от прекъсване на връзката с Интернет.

Cisco може да предложи и 4G версия на устройствата догодина.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за