Нов енергиен профил в ОС Windows 10 подобрява производителността на процесорите AMD Ryzen

1
65

Първите тестове на новите процесори на AMD показаха, че Windows 10 не позволява максималното използване на техните възможности. При някои игри разликата на броя кадри в секунда спрямо Windows 7 достига 10-15%.

AMD веднага взе мерки за да реши проблема. Първоначално излезе пач за играта Ashes of the Singularity, а след това производителят представи новата версия на микрокода AGESA (AMD Generic Encapsulated Software Architecture). Сега бе публикуван нов енергиен план за Windows 10, който се нарича AMD Ryzen Balanced.

За да се активира този профил е необходимо да се изтегли файла Ryzen_Balanced_Plan.ppkg и да се инсталира ръчно. AMD допълва, че новият профил повишава производителността в игрите Battlefield 1 и Mafia 3 до 8%, а средният ръст на производителността е 5%.

Планът AMD Ryzen Balanced намалява латентността и прага на превключване на процесорите Ryzen в новото състояние P-States – характерна комбинация от захранващо напрежение и тактова честота. Като цяло, с новия енергиен профил се получава производителност на ниво High Performance при консумация на енергия Balanced.

Увеличението на производителността не е много голямо, но се постига изцяло по софтуерен път, а оптимизациите за процесорите AMD Ryzen стават все повече.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Ъъъ как се казвах?
Ъъъ как се казвах?
4 години

Много подобрява производителността с цели 5% сигурно хората който го изплозват вече ще могат да отворят сайта за да видят статията