Нов продукт от Arduino ориентиран към интернет на нещата

0
34

Италианската компания Arduino, получила известност благодарение на серията си от компютърни платки, програмируеми за изпълнение на различни задачи, пусна на пазара нови продукти, насочени към ентусиастите, разработващи приспособления за Интернет на Нещата (IoT).

 

Едноплатковият компютър Primo е оборудван с вградени модули за безжични комуникации Wi-Fi, Bluetooth Low Energy, NFC (Near-Field Communications) и IR-порт. Преди тази функционалност беше възможна, само чрез свързването на разширителни платки към Arduino.

Заедно с Primo на изложението Maker Faire Bay Area в Сан Матео, Калифорния, компанията показа неговата урязана версия, Primo Core, който е лишен от Wi-Fi и конектор за допълнителни платки. И двете устройства използват Bluetooth чип на компанията Nordic Semiconductor и са първите от плодовете на нейното сътрудничество с Arduino.

Кръглият Primo Core може да бъде интегриран в проектите самостоятелно или заедно с док-платката Alicepad, добавяйки към него множество портове, включително USB и NFC антена.

Primo и Primo Core могат да бъдат закупени към края на юни или началото на юли, а цените им все още не са известни.

Освен тях, Arduino показа и Otto, който представлява по-голяма платка с микрофон и широк асортимент от конектори. Тя ще може да работи с приложния интерфейс Echo на компанията Amazon, което позволява осъществяването на гласово управление на проекти, създавани на нейна база.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за