Нов ултрабук от Lenovo

0
33

Уморени да чакат CES 2012 за представянето на новите си продукти, Lenovo представиха нов ултрабук под наименование ThinkPad T430u, той е предназначен бизнес потребители. Новият ултрабук е оборудван с дискретна графична карта на Nvidia. Тя ще бъде достъпна като опция и потребителите могат да избират между нея и вградените графични карти на Intel.

Няма много подробности за процесорите, които Lenovo използват в ThinkPad T430u, но ако трябва да предположим, има голяма вероятност те да са базирани на Ivy Bridge. От друга страна, потребителите ще имат избор между различни хард дискове и SSD, тъй като от компанията казаха, че за ултра-тънките лаптопи ще има опция с 1TB хард диск, което определено е много за ултрабукове.

Всички тези компоненти са са събрани в корпус с обикновения дизайн на линията ThinkPad като този ултрабук е малко по-висок и тежък от ориентирания към потребителите U300s. Все пак по-голямото пространство, позволява на Lenovo да добавят в ThinkPad T430u четец на SD карти и голям HDMI порт. Както обикновено всичко това е съпътствано от други портове и изходи като USB 3.0 порт и Ethernet жак.

За сега няма информация, кога точно 14-инчовия ThinkPad T430u ще бъде пуснат в продажба, но от Lenovo споменаха само третата четвъртина на 2012, а цената вероято ще започва от $849, което би трябвало да го направи добра алтернатива на HP Folio 13 – един от малкото бизнес-ориентирани ултрабукове на пазара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари