Нов Chromebook от Lenovo

0
19

Lenovo представиха компютъра ThinkPad X131e, който се отличава от последните им преносими модели с това, че работи не с Windows 8, а с операционната система на Google – Chrome OS. Това автоматично го поставя в класа на така наречените „Chromebook“-ове. Компютърът е предназначен за образователния сектор и, като такъв, поддържа различни образователни приложения на Google.

Китайската компания не разкри подробно спецификациите на продукта. Знаем, че ще има 11,6-инчов LED екран с вградена технология намаляваща отблясъците, ще работи с процесор на Intel (нищо по-конкретно в това отношение) и ще има USB и HDMI портове. Също така знаем, че ще тежи „по-малко от 1800 грама“.

ThinkPad X131e ще струва $429, но няма да се продава директно на потребителите. По-скоро, компютърът ще се продава на едро на среднообразователни институции. Продажбите му ще започнат на 26 февруари.

„Хромбуците“ не носят рекордни печалби нито на Google, нито на хардуерните им партньори. Въпреки това много компании представиха подобни модели най-вече с цел да се пробват на един малко по-различен, не толкова конкурентен пазар. ThinkPad X131e е нова стъпка и за Lenovo, които винаги са били верен партньор на Microsoft и тяхната операционна система Windows.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари