6.8 C
София

Някои потребители може да се разочароват от мобилните Intel Tiger Lake

Най-четени

Бъдещите мобилни процесори за лаптопи от серия Intel Tiger Lake Core i3 може да се окажат двуядрени, според последната слухова информация от запознати източници.

По-рано имаше някои спекулации, че Core i3-1115G4 може да е четириядрен процесор, въпреки че се смяташе, че Intel ще продължи да се придържа към двуядрените предложения в най-ниския и бюджетен клас, като ще запази тази тенденция дори в 11-тото поколение процесори от семейството Core, което очевидно може наистина да е вярно, според последната слухова информация.

Поне според най-новия теч на информация от реномирания и постоянно активен източник и анализатор TUM_APISAK в социалната мрежа Twitter, който разкри предполагаемите пълни спецификации на процесора Core i3 с изключение на максималната честота при клок.

 

Както можете да видите от публикацията му, изглежда, че Core i3-1115G4 ще бъде двуядрен процесор, както беше споменато (с четири нишки) и ще работи с базова честота от 3 GHz с 1,25 MB L2 кеш памет и 6MB L3 кеш.

Може би не е изненадващо, като се има предвид, че и предишните бюджетни процесори от серията Core i3 също са двуядрени. Все пак обаче има известно разочарование, тъй като през последните месеци в слуховете и изтеклата информация в Twitter и на други места се говореше, че има надежда тази година Intel да представи четири ядрен Core i3 мобилен процесор, а двуядрените модели да останат запазена марка за още по-бюджетните линии на компанията като Pentium и Celeron.

Разбира се, трябва да приемем тази слухове информация с необходимата доза скептичност и съмнение и да отбележим, че тази предварителна информация може да не е правилна. Въпреки това, тъй като се очаква съвсем скоро да бъдат разкрити процесорите от поколението Tiger Lake, в рамките на следващия месец за мобилните процесори, най-вероятно на събитие планирано за 2-ри септември, няма да се наложи да чакаме дълго, за да разберем.

По-обещаващи течове

Преди обаче да кажем, че цялата предстояща серия мобилни процесори на Intel може да е разочарование, тук трябва да припомним, че по-рано видяхме течове, които обрисуват обещаваща картина във високия клас на поколението Tiger Lake, като Core i7-1165G7, който според слуховете ще може да се похвали с доста надградена и мощна интегрирана графична карта и ще бъде сериозен конкурент на новите мобилни чипове от поколението AMD Ryzen 4000 APU.

На този етап всичко е просто спекулиране и за да видим какво реално ще предложат следващите мобилни процесори на Intel, ще трябва да изчакаме официалното представяне на Tiger Lake, които процесори ще бъдат изградени върху изцяло нова архитектура и на теория, би трябвало да започнат да се появяват в лаптопите до края на 2020 г.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини