Няколко дънни платки на базата на чипсета x79 могат да бъдат видяни на IDF

3
16

Sandy Bridge-E платформата е още едно доказателство за това, че на форума за разработчици IDF, както е добре известно се провежда в Сан Франциско, много компании са показали своите дънни платки, които поддържат предстоящите процесори от Intel.

По-долу са показани шест платки: една от Intel, две от MSI и три от Gigabyte. Всички те са базирани на чипсета X79 Express и ще бъдат достъпни в търговските мрежи през 4-то тримесечие на тази година.

В зависимост от модела на LGA2011 платката, на потребителите ще им бъде предоставена поддръжка на четири или пет PCI-Express x16 (PCIe 3.0) слота, четири или осем слота за DDR3 памет и до 14 SATA-порта, като освен това, всички платки ще поддържат SLI и CrossFireX конфигурации.

Дънната платка от Gigabyte, която е получила името G1.Assasin 2, наред с другите неща, има вградена звукова карта на базата на чип от Creative и мрежова карта Bigfoot Killer NIC, предназначена специално за геймърите. Всички платки могат да се похвалят с вградени USB 3.0 контролери.

Повече подробности за представените по-горе дънни платки ще бъдат обсъдени след официалното пускане на процесорите Sandy Bridge-E.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
sliderumdelphiprovolland Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

8Х8ГБ=64ГБ Както е казал Бил Гейтс на млади години: „На кой са му нужни 64ГБ оперативна памет?“, е май не толкова памет е имал предвид, ама нейсе.
2012 и 2013 години, ще са наистина интересни, особено по причината, че през 2013г. очаквам пръчки памет по 16ГБ за настолни ПЦ-та…а и за мобилни също.

Николай Димитров
Николай Димитров

Аз мислех да си сменям компа с Core i7 2600K но май ще изчакам новите процесори и дъна.

volland
volland

Няма смисъл да чакаш ето ревю.
Справя се малко по-добре от Core i7 2600K, но за сметка на това ще е поне 2 пъти по-скъп. Да не говорим за дъната които също ще са цифра.