Обемът на продажбите на новия iPad през IV тримесечие надминаха очакванията

0
26
Тайванска компания от веригата за доставки на продукти за технологичния гигант Apple съобщи, че последната може да достави на пазара през четвъртото тримесечие на тази година около 23-25 млн. iPad-а. Това е повече от първоначалната прогноза, която беше за около 20 милиона устройства, съобщи изданието Digitimes.

В съобщението също така се твърди, че агресивния маркетинг е довел до пълната разпродажба на таблета по време на „черния петък“ в мрежите на търговци, като Best Buy и Walmart. От друга страна, Samsung е принудена да намали цените на своите таблети, за да може да си осигури движението на запасите. Така за разлика от успешния старт на Apple в сезона на разпродажбите, DigiTimes съобщава, че Samsung е намалила цената на своя 7-инчов таблет Galaxy Tab 3 до 149 долара. Сега той се продава на около половината от днешната цена на iPad mini от първо поколение. В допълнение към намалените цени, Samsung съвместно с канадската мрежа Videotron (Монреал), по време на „Черния петък“ проведоха кампания в рамките на която купувачите на смартфони с дву-годишен договор можеха да получат таблет Galaxy безплатно.

Съмнително е обаче, че Videotron беше единственият търговец, на който Samsung е направила такова предложение. Философията на Samsung в последно време е много проста: ако не могат да продадат свой продукт, то те го дават за да покажат добри данни за продажбите по документи и да задържат акциите си високи. В същото време, Apple активно се включва в празничния сезон, като се стреми да осигури на своите клиенти необходимото количество iPad-ди, но разбира се за пари.
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари