Ако сте притежател на видеокарта с марка Nvidia, желателно е да обновите драйвърите и софтуера за управление GeForce Experience.

От две публикации на компанията разбираме, че в по-старите версии се крият не по-малко от 12 уязвимости в сигурността – тук и тук. Те са прясно публикувани. Атакуващите могат да използват дупките, за да крадат информация, да изпълняват зловреден код, да изключат видеокартата и дори да придобият контрол над цялата система.

Успокояващо е, че повечето от атаките изискват локален достъп до машината, която трябва да се хакне или поне компютър, който да е в локална мрежа с жертвата.

Какво точно да предприемем?

За да се уверите, че вашият Nvidia GeForce драйвър е обновен до последната версия, отправете се към страницата за изтегляне на драйвъри – тук. След това отбележете кой е вашият модел или използвайте приложението за автоматично засичане на хардуера. Ще се озовете на съответната страница, от която да изтеглите най-новия драйвър. На компютъра ви трябва да се озове версия 441.12 или по-късна.

По отношение обновяването на GeForce Experience, трябва да отидете на тази страница и да изтеглите последната версия. Когато обновлението приключи, трябва да имате версия 3.20.1 или по-късна.

Обновленията за професионалния клас апаратура – Quadro, NVS и vGPU все още не са напълно готови. Очаква се да бъдат налични преди 18-ти ноември.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кирката
Кирката

Пак се опитват да ни накарат да стоим с новите драйвери.. А както всеки знае.. След всеки драйвер картата става по-леш от към производителност… Особено след излизането на тея RTX карти

Аз-Съм
Аз-Съм

Тези ги говорете на балъците … освен да прецакат старите ни карти за да си купим нови нищо друго няма!!!

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

И тия като минтел, страхотно бързи, докато не си оправят драйвърите и не станат доста по бавни мизерници, за Radeon не може да се каже подобно нещо, щото AMD не са долни и си слагат защити.

(*)
(*)

Неизчерпаем извор на вицове си

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

То по голям виц, смешка и жалка картинка от NVtel и мaлoyмнитe им фенове (като теб) нЕма…

нумеро уно
нумеро уно

Батко ти, не бръмчи на ръжен като теб. И не софлира на андроидите, шефче…