Ако сте притежател на видеокарта с марка Nvidia, желателно е да обновите драйвърите и софтуера за управление GeForce Experience.

От две публикации на компанията разбираме, че в по-старите версии се крият не по-малко от 12 уязвимости в сигурността – тук и тук. Те са прясно публикувани. Атакуващите могат да използват дупките, за да крадат информация, да изпълняват зловреден код, да изключат видеокартата и дори да придобият контрол над цялата система.

Успокояващо е, че повечето от атаките изискват локален достъп до машината, която трябва да се хакне или поне компютър, който да е в локална мрежа с жертвата.

Какво точно да предприемем?

За да се уверите, че вашият Nvidia GeForce драйвър е обновен до последната версия, отправете се към страницата за изтегляне на драйвъри – тук. След това отбележете кой е вашият модел или използвайте приложението за автоматично засичане на хардуера. Ще се озовете на съответната страница, от която да изтеглите най-новия драйвър. На компютъра ви трябва да се озове версия 441.12 или по-късна.

По отношение обновяването на GeForce Experience, трябва да отидете на тази страница и да изтеглите последната версия. Когато обновлението приключи, трябва да имате версия 3.20.1 или по-късна.

Обновленията за професионалния клас апаратура – Quadro, NVS и vGPU все още не са напълно готови. Очаква се да бъдат налични преди 18-ти ноември.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари